Messetjeneste

Logo for Messetjeneste - et selskap i Aksell

Skal du delta på messe?

Vi er Norges ledende leverandør av totalløsninger innen messe-, event- og interiørproduksjon. Med over 40 års erfaring kan du stole på at vi vet hva vi snakker om!

SalMar – Seafood Expo Global

Da SalMar sin stand på Seafood Expo Global skulle være mye større enn den tidligere hadde vært, trengte byrået Havnevik en leverandør de kunne stole på. Valget falt på Messetjeneste.

SalMar sin stand skulle i 2024 være mye større enn tidligere. For å bygge denne trengte vi en leverandør som var stor nok til å gjøre jobben, og som vi kan stole på. Messetjeneste har levert etter forventingene og vel så det.

Thomas Olai Thomassen

- Rådgiver, Havnevik

Seafood Expo Global 2024

Seafood Global Expo, verdens største sjømatmesse, finner sted på messesenteret Fira i Barcelona, Spania. Hit reiser SalMar for å betjene eksisterende kunder og samtidig tiltrekke seg oppmerksomhet fra potensielt nye kunder. For å virkelig vise seg frem som en av verdens største leverandører av oppdrettslaks, samt kunne betjene kundene på en god måte valgte SalMar i år å øke størrelsen på standen betraktelig.

SalMar trengte en stand som var stor nok for de selv, samt deres to datterselskaper, Arnarlax og Vikenco. Plasseringen var også viktig, og det ble brukt mye tid sammen med arrangørene for å finne egnet lokasjon.

Design inspirert av fiskemærer

Designprosessen startet hos Havnevik, der det ble laget mange skisser på arealplan i samarbeid med SalMar. Deler av standen henter inspirasjon fra fiskemærer, disse innhegningene for oppdrettsfisk. Neste steg var å involvere Messetjeneste med tanke på den tekniske gjennomføringen. Vi hadde så en prosess hvor vi gikk igjennom ulike alternativer og fikk gjort de nødvendige korrigeringene som skulle til for å oppnå ønsket resultat.

I tillegg til god nok plass til å betjene kunder, var det ønskelig at standen hadde et godt utstyrt kjøkken, et visningsrom for laksens livssyklus, samt gode møterom. SalMar ønsket også ulike soner for uformelle møter. Alt dette ble løst godt ved å lage en stand som går over to etasjer.  

Limtre fra Moelven og fokus på bærekraft

Når det gjaldt valg av materialer og innspill på ulike materialer og forventet finish på disse var Messetjeneste og snekkerverkstedet sterkt delaktige. Det ble brukt limtre fra Moelven som grunnstamme, og kontruksjonen ble laget med braketter for verktøyløs montering og demontering. 

Bruken av limtre i messesammenheng er ganske unik. Det er en stor utfordring innen messebransjen at mye blir kastet etter bruk. Målet var derfor å lage en konstruksjon som tålte å bli gjenbrukt år etter år. Alt av SalMars utstyr og messemateriell blir i tillegg lagret lokalt i Barcelona i påvente av neste messe. På denne måten spares miljøet for unødig transport frem og tilbake.

Godt samarbeid mellom alle parter

Messetjeneste og Havnevik har også samarbeidet tidligere, i forbindelse med SalMar sin stand i 2023. Messetjeneste fikk allerede da vist frem hvor løsningsorienterte de kunne være når det gjaldt å løse utfordringer underveis i byggeprosessen. 

Også i 2024 har samarbeidet vært veldig bra. Alle parter har hatt et felles mål om å lage den beste messestanden, og sammen spilt hverandre gode. Utfordringer underveis, både små og store, har blitt løst via raske beslutningaprosesser, løsningsorienterte parter og kreative hoder. Alle som jobbet på standen var dedikerte og følte et ansvar, noe som var med på å gjøre sluttresultatet så bra som det ble.

Andre referanser

Sjekk ut noen av de andre prosjektene vi har jobbet med. Kanskje blir du litt inspirert?

Micro Matic – Eliaden 2018

ESSEVE

Shell – ONS 2022