Messetjeneste

Logo for Messetjeneste - et selskap i Aksell

Design av messestands

I denne artikkelen kan du lese mer om hvordan dere skaper en attraktiv, interessant, tydelig og karakteristisk stand, og noen tips om hvordan dere kan tenke rundt holdbarhet.

Ta en grundig kikk på hvordan logoen deres er utformet, og forsøk å se på den med nye øyne. Har den en rund form, kan innredningen og formspråket i standen holde samme linjer. Kanskje kan det være en idé å skjære runde hjørner i teppene på standen for å skape en kreativ innramming? Et godt tips er også å la fargepaletten deres gå igjen på vegger, tepper og i innredningen for å skape tydelighet og gjenkjennelse.

Start den kreative prosessen og forsøk å lande et design:

Gulv og vegger

Bryt standen ned i deler – nedenfra og opp

Enten dere skal ha en rett stand, en stand med hjørner, en bås eller et helt åpent areal, finnes et antall komponenter å jobbe med.

Gulv

Det finnes en rekke ulike egnede gulv med forskjellige tresorter og laminat til bruk på messer. Kombiner gjerne hardt og mykt underlag, og vurder å formskjære og jobbe med organiske former i stedet for rette hjørner. Dere kan for eksempel velge et diskré gulv som er lett å holde rent, et mer prangende underlag som setter preg på hele standen og for eksempel «klatrer» opp mot en vegg, eller kanskje bruke kunstgress? Det er også mulig å få logoen deres preget direkte inn i teppet, ramme inn produktflatene i forskjellige farger, lasergravere budskap i tregulv, frese inn logo i vegg eller printe grafikk over hele gulvarealet – valget er deres!

Vegger

Når det gjelder standens vegger, har dere også her flere valgmuligheter. En snekret vegg tillater høydemuligheter, gir et solid inntrykk og kan prydes med grafikk eller males. Dere kan også velge systemvegger med print, som er enkle å håndtere og passer godt sammen med grafiske elementer. De siste årene har det i tillegg blitt vanligere med LED-lysvegger, som er hele vegger der LED-teknikk belyser budskapet dere ønsker å nå ut med. Videre gir digitale løsninger standen deres et unikt inntrykk og skaper en opplevelse for dem som besøker standen.

Snekrede veggelementer lages på bestilling, mens printede vegger i kombinasjon med modulbaserte aluminiumsrammer og LED-bakbelyste rammer er systembygde og kan leies. Spør messebyggeren din om mulighetene de kan tilby – her er det kun fantasien som setter grenser!

Tak og belysning

Ved å jobbe med plassen over standen øker dere synligheten deres på avstand, samtidig som at hele arealet blir rammet inn på en naturlig måte og skaper et naturlig blikkfang for de besøkende på messen. Et tak eller en pergola fungerer som designelementer i seg selv, og med pent integrert belysning i tillegg vil standen deres få enda mer oppmerksomhet.

Som nevnt tidligere vil riktig belysning være med på løfte standen deres mange hakk. Dårlig planlagt og gjennomført belysning kan derimot senke nivået på selv den mest gjennomarbeidede og interessante standen. Vær derfor nøye med å ha tilstrekkelig med lys – både allmennlys og punktbelysning. Forsøk deretter å forsterke miljøet med rett lys. Tenk fargetemperatur, spredning og korrekt vinkling, og vær oppmerksom på risikoen for blending. Vi anbefaler å inkludere en LED-lysramme og bakbelyste vegger, som får frem budskapet dere vil nå ut med, og gir standen deres et mer levende og dynamisk preg.

Bærekraft og holdbarhet

Ha en strategi for hvordan dere vil jobbe med hensyn til miljø og påvirkning både før, under og etter messen. Velg gode og robuste materialer på topplater og annen innredning som kommer til å utsettes for slitasje, da disse holder lenger og kan gjenbrukes flere ganger.

Sats på LED-belysning og forsøk å velge budskap og grafikk til veggene deres, som kan gjenbrukes både i større og mindre stands. Mindre slitasje og avfall betyr også at dere slipper unødvendige avfallsavgifter fra messearrangøren.

En erfaren messepartner har dyp materialkunnskap og hjelper dere med å finne gode løsninger som kan skaleres etter behov, og som møter kravene deres til holdbarhet. Hos oss i Messetjeneste tilbyr vi oss i tillegg å lagre standmateriellet i lageret vårt – enkelt, praktisk og smart.